2017 január 25 szerda - 08:05:05         Írta: Sipos Ferenc         Hozzászólás: 0

Pendelyes 25

Kedves Pendelyesek, Kedves Mindenki!

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik részt vettek a Pendelyes 25 Gálán!
A jelenlegi és egykori táncosoknak, zenészeknek, meghívott vendégeknek, szülőknek-hozzátartozóknak, a nézőknek és természetesen a kollégáknak, szervezőknek, közreműködőknek, segítőknek!

Felemelő volt látni a sok-sok táncost (és táncot) - ami a múltunkat - jelenünket és természetesen a jövőnket is jelenti! Egy számunkra új és mondhatni idegen környezeteben (de megfelelő körülmények között) hoztuk létre a születésnapi rendezvényt, mellyel méltó módon tettük a magunk és Sopron város számára is emlékezetessé ezt a szép napot!

Az elmúlt év méltó megkoronázása volt a Pendelyes 25 Gála. Az év során számos szép eredményt értünk el (kiemelve néhányat): díjak a Soproni Országos Szóló Néptáncversenyen, Szabó Valter Ezüstpityke díja az Ifjúsági Országos Szólótáncversenyen Egerben, fesztivál megjelenések szerte az országban, a Sopron Táncegyüttes szereplése a Soproni Petőfi Színházban az Álmos legendája című táncjátékban, a Pendelyes Táncegyüttes szereplése a Fehérlófia című gyermekdarabban, szintén a Soproni Petőfi Színházban, Bognár Adrián bejutása a Fölszállott a páva élő adásába, majd továbbjutása a középdöntőbe, az ottani teljesítménye, Szabó Valter bejutása az Országos felnőtt szólótánc fesztiválra, Békéscsabára - ahol 18 évesen az ország legjobb táncosai között mutatkozhatott be az Aranysarkantyú elnyeréséért (reméljük 2 év múlva sikerülni fog!)! Persze biztosan kimaradt sok dolog a felsorolásból, hiszen ezek "csak" a kiemelkedő dolgok. Nem esett szó a majd 500 táncosunkról, akik heti rendszerességgel vesznek részt a foglalkozásokon, alkotnak közösséget, táboroznak, mennek táncházba, Táncfórumra, Táncháztalálkozóra, hétvégi próbára és képzésekre, Kiscsőszre farsangra, Pajtafesztiválra, "őszi együttlétre", "Dűlö-ngélőre" Dobára, fellépésekre iskolai, városi ünnepségekre, a soproni szabadtéri rendezvényekre, nyugdíjas otthonokba, "Lajos bácsi 100. születésnapjára ésígytovább, ésígytovább.

A Pendelyes alapítójaként büszke vagyok a közös együttléteinkre, a munkánkra - mindarra, amit a Pendelyes-lét jelent (remélem, hogy a mai kicsi, aprótalpú táncosaink is megértik mindezeket ha felnőnek, belenőnek...)!

Köszönet még egyszer:
- táncosainknak
- egykori táncosainknak
- zenészeinknek (Fajkusz Banda, Lövői zenekar, Figurás Banda és a "Fajkusz Attila összes" - de jó volt látni Ölveczky Tomit is összeszedetten)
- a szülőknek
- pedagógus kollégáinknak a Petőfiben
- a segítőknek a telephelyeken
- Györgyinek a viseletek kiemelkedő színvonalon történő kezeléséért
- Putz Katának a viseletekért, a folyamatos segítségéért
- Makkné Tihanyi Évának a gyönyörű ajándékokért
- Herr Józsefnek a kiadványért (szerintem gyönyörű...)
- Nemes Márknak a rendezvény lebonyolításához elengedhetetlenül szükséges technika (színpad, hangtechnika, fény, asztalok, padok, stb) biztosításáért - nagylelkű segítségéért
- Hajas Zsoltnak a színvonalas fénytechnikáért

Ezúton megragadom az alkalmat, hogy a szervezés egy komoly hiányosságát, hibámat legalább részben megpróbáljam orvosolni. Egészen elképesztő és sajnálatos módon - melyre azóta sem találok magyarázatot - kimaradt a Pendelyes 25 Gála meghívottjainak sorából a Petőfi-iskola egykori igazgatója Kovács László, aki támogatta a tánccsoport megalakítását, az egyesület működéséhez helyet adott. Köszönet érte - és elnézést a hibáért!

És végül, de nem utolsósorban KÖSZÖNET a megvalósításban együttműködő pedagógus kollégáimnak: Varjaskéri Anitának, Szabóné Molnár Andreának, Gerlecz Editnek, Kürti Zitának, Böröcz Máriának, Takácsné Fücsek Juditnak, Maráz Istvánnak, Gerlecz Lászlónak, Fajkusz Attilának.

Sipos Ferenc

Ui: Az egykori Pendelyeseknek és a maiaknak még egy hír - minden nyáron tervezünk egy "Pendelyes pikniket" (mottó: "önfeledt szórakozás, beszélgetés múltról-jelenről-jövőről az értékeink mentén" a Jurtatáborban. Még agyalunk, egyeztetünk az időpontján!
email valakinek Nyomtatóbarát változat LAN_NEWS_24
 
Trackback cím e hírhez: http://pendelyes.hu/e107_plugins/trackback/trackback.php?pid=463
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Nincs trackbacks a hírhez.